A legegyszerűbb és legédesebb finomság, ha szeretitek a nagyon csokis desszerteket. Nálunk állandó kellék itthon az étcsoki és tegnap egy szép nagy doboz epret is zsákmányoltam - tudom, hogy most még borzasztóan drága a legtöbb helyen, de érdemes körbenézni, hogy kedvezményesebb árra bukkanjatok.
A sütivel nagyon gyorsan el fogtok készülni, csak a hűtés része időigényes, úgyhogy ez nem az a gyors, "last minute" kényeztetés, de megéri várni rá egy kicsit.
Hozzávalók:
Kekszes alap:
20 dkg háztartási keksz
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 vaníliás cukor
18 dkg puha vaj
Csokikrém:
20 dkg étcsoki (magas kakaótartalmú)
2 dl habtejszín
Tetejére:
eper
szeletelt mandula
A kekszet konyhai aprítógépben őröljétek finomra, adjátok hozzá a kakaóport és indítsátok be újra a gépet, hogy összekeveredjen a keksz és a kakaó. Öntsétek a kekszet egy tálba és adjátok hozzá a vaníliás cukrot, majd a puha vajat és "gyúrjátok össze". Ha összeállt a "tészta", akkor egy piteforma aljába tegyetek sütőpapírt majd nyomkodjátok bele a kekszes vajas morzsát úgy, hogy legyen pereme is a pitének. 30-40 percre tegyétek hűtőbe, hogy megdermedjen az alap.
Tipp: A sütőpapírból úgy szoktam kivágni a kört a sütőforma aljába, hogy hagyok neki 4 kis fület. Így sokkal könnyebb lesz kiemelni tálaláskor a formából a sütit.
A tejszínt forraljátok fel majd öntsétek a csokikockákra. Várjatok egy picit míg a meleg tejszín megolvasztja őket majd keverjétek addig, míg homogén csokis krémet nem kaptok.
Ha kihűlt a kekszes alap, akkor mehet bele a csokikrém és belevághatjátok az epreket is. Szórjátok meg a tetejét szeletelt mandulával majd tegyétek vissza a hűtőbe minimum 2 órára.
Mikor megdermedt a sütitek, vizes késsel szuperül lehet szeletelni.
Szeressétek!
D.
Egy nagyon kedves barátnőmnek ma van a 24. születésnapja. Bár ma még nem ünneplünk együtt, mégis kicsit ünneplőbe öltöztettem a lelkem és a konyhát a tiszteletére! Isten éltessen sokáig, Zsinzsett! ♡