diusmius

diusmius

Gyümölcsös Joghurttorta

2016. szeptember 30. - dius_mius

20160910_161850.jpg

Bár jönnek a hideg napok, amikor már direkt jól is esik bekapcsolni a sütőt és érezni a lakásban terjedő friss süti illatát, most én még egy kicsit behúzom a kéziféket. Hagyom késni az őszt, és kiélvezem az utolsó esélyt arra, hogy színes, szép és zamatos (nyári) gyümölcsökkel díszítsem a kötelező szülinapi tortákat.

Így kerül elő mindig a jól bevált már csak úgy érzésre összekutyulható joghurttorta recept. Könnyű, diétás, finom és az egyik legegyszerűbb csudaszépen dekorálható torta, aminek mindig sikere van. Természetesen vannak napok, amikor biztonsági játékos vagyok még én is, a sok kísérletezésem ellenére. :)

img_20160910_195818.jpg

Keksz alap:
20 dkg aprított vagy darált keksz (háztartási- vagy zabkeksz, illetve természetesen használhattok bármilyen cukormentes verziót)
15 dkg szobahőmérsékletű vaj

Joghurt krém:
1 nagy poharas natur joghurt
1 nagy poharas gyümölcsjoghurt
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
édesítő vagy cukorpótló ízlés szerint
tetszés szerinti gyümölcsök

1 csomag étkezési zselatin
1,5 dl habtejszín
habfixáló

A konyhai robotgépben felaprított kekszet a szobahőmérsékletű vajjal össze kell morzsolni, míg gombóccá nem áll. Igazából ha nem elég édes a keksz amire a választás esett, akkor mehet bele édesítő vagy vaníliás cukor is akár.
A tortaformába mindenféle vajazás vagy sütőpapír nélkül kell szépen belenyomkodni a kekszet, hogy legyen egy szép réteg az alján, ami a torta alját képezi majd és mehet a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.

Az alap után jöhet a torta lelke :)
A joghurtokat, édesítőt, citrom héját és levét a felkockázott gyümölcsdarabokkal és a zselatinnal egy tálban simán össze kell jól keverni. Majd kemény habbá verni a habtejszínt a habfixálóval. Ha ez kész akkor nincs más hátra, mint ezt a habot összeforgatni a joghurtos krémmel és beleegyengetni a tortaformába a keksz tetejére.

Pár órára vagy egy estére pihenjen a hűtőben, míg össze nem áll a krém.
Díszítéshez kb. 0,5 dl habtejszínt szoktam felverni habbá és körbekenem vele a tortát, majd jöhetnek a tetejére a gyümölcsök vagy más dekoráció.

Tipp: Ha citromos vízbe mártjátok a gyümölcsöket mielőtt felpakoljátok a torta tetejére, akkor nem kezdenek el idő előtt bebarnulni vagy veszíteni a szép színükből.

Szeressétek!

D.

picsart_1475271320344.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diusmius.blog.hu/api/trackback/id/tr9111756099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása