Igazság szerint nekiálltam egy receptnek, majd szépen sorban módosítottam a hozzávalókon és azok mennyiségén is.
Az eredmény egy banánkenyérszerű pite lett, ami kicsit egészségesebb, mint az eredeti recept volt. És bár nem a legszebbek a tetején a gyümölcsök így sütés után, de édesek és nagyon finomak a fahéjjal keveredve.
Hozzávalók:
1 bögre tej
1/2 bögre vaj
1 csomag száraz élesztő
édesítő ízlés szerint
1/4 ek. só
3 kisebb banán
2,5 bögre zabliszt
2,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
Tetejére:
fahéj
barna nádcukor
gyümölcs
A tejet és a vajat melegítsétek fel, míg a vaj el nem olvad. Hagyjátok hűlni, majd öntsétek bele az élesztőt, ami 5-10 percig dolgozik magában. Ezután mehet bele az édesítő és a só az összetört, pépes banánokkal együtt. Ezeket keverjétek össze a vajas élesztős tejjel, majd jöhet a liszt. Nekem kellett még egy kicsit pluszban hozzáadnom, hogy ne legyen annyira ragadós a tészta - de ne várjatok egy gyúrható kelt tésztát, ragadni fog így is, úgy is.
Sütőpapírral kibélelt sütőformába egyengessétek el a tésztátokat, hintsétek meg fahéjas cukorral és halmozzátok rá az összevágott gyümölcsöket.
175°C-on 25-30 percig süssétek.
Szeressétek!
D.