diusmius

diusmius

Banánkenyér - kicsit másképp

2016. április 25. - dius_mius

picsart_1461595448429.jpg

Igazság szerint nekiálltam egy receptnek, majd szépen sorban módosítottam a hozzávalókon és azok mennyiségén is.
Az eredmény egy banánkenyérszerű pite lett, ami kicsit egészségesebb, mint az eredeti recept volt. És bár nem a legszebbek a tetején a gyümölcsök így sütés után, de édesek és nagyon finomak a fahéjjal keveredve.

Hozzávalók:

1 bögre tej
1/2 bögre vaj
1 csomag száraz élesztő
édesítő ízlés szerint
1/4 ek. só
3 kisebb banán 
2,5 bögre zabliszt
2,5 bögre teljes kiőrlésű liszt

Tetejére:

fahéj 
barna nádcukor 
gyümölcs

picsart_1461595271150.jpg

A tejet és a vajat melegítsétek fel, míg a vaj el nem olvad. Hagyjátok hűlni, majd öntsétek bele az élesztőt, ami 5-10 percig dolgozik magában. Ezután mehet bele az édesítő és a só az összetört, pépes banánokkal együtt. Ezeket keverjétek össze a vajas élesztős tejjel, majd jöhet a liszt. Nekem kellett még egy kicsit pluszban hozzáadnom, hogy ne legyen annyira ragadós a tészta - de ne várjatok egy gyúrható kelt tésztát, ragadni fog így is, úgy is.

picsart_1461595295687.jpg

picsart_1461595395467.jpg

Sütőpapírral kibélelt sütőformába egyengessétek el a tésztátokat, hintsétek meg fahéjas cukorral és halmozzátok rá az összevágott gyümölcsöket.

175°C-on 25-30 percig süssétek.

Szeressétek!

D.

picsart_1461595363760.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://diusmius.blog.hu/api/trackback/id/tr68662454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása