diusmius

diusmius

Itt a farsang jár a FÁNK!

Sütőben süthető fánk - olajmentesen

2017. január 30. - dius_mius

img_20170128_213439_073.jpg

Itt a farsangi időszak és a fánkok útjába nem állhat semmi.

Nem igazán szeretem az olajos dolgokat és pláne azt a szagot, amit órákig képtelenség száműzni utánuk a konyhából. Éppen ezért egy ideje már csak sütőben készítek fánkot és egyáltalán nem bánom. Ugyanolyan finom, mint a klasszikus társa.

Hozzávalók:
500 g liszt
30 g friss élesztő
2,5 dl langyos tej
2 tojássárgája

70 g cukor
50 g vaj
egy nagyobb csipet szódabikarbóna (elhagyható)

lekvár vagy amivel "tölteni" szeretnénk.
img_20170130_200734_222.jpg

Futtassátok fel az élesztőt a tejben egy kis cukorral. Míg dolgozik, egy tálban keverjétek össze a többi hozzávalót majd öntsétek hozzá az élesztős tejet és gyúrjatok belőle egy laza tésztát.

Pihentessétek egy órán át meleg helyen, míg duplájára nem kel. Nyújtsátok ki kb 1,5-2 cm vastagra majd egy közepes vagy nagy pogácsaszaggatóval szaggassátok ki a fánkokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsin még egy 20-25 percet pihentessetek konyharuha alatt.

Ha újra megkeltek a kis fánkok, akkor egy feles pohár aljával mondjuk :) nyomjatok mélyedéseket mindegyik közepébe. A lukakba pedig jöhet a lekvár vagy amit tölteléknek szántatok.

190°C-os sütőben süssétek míg meg nem pirulnak. (kb. 10-15 perc)
Várjatok míg kihűl egy kicsit és porcukorral tálaljátok!

Szeressétek!

D.

20170128_142812.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diusmius.blog.hu/api/trackback/id/tr2112165711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása