diusmius

diusmius

Maxim Nutellás Banános muffinjai

2016. április 13. - dius_mius


img771.jpg

A legédesebb emlékem Bécsből, mikor Maximmal együtt készítettük el ezt a muffin receptet. Azt hiszem ez volt az a pont, amikor végleg beloptam magam egy hároméves tündér szívébe...

Jó ötlet amúgy a gyerkőcöket is bevonni a sütésbe és ez a recept tényleg gyerekjáték. Nálunk úgy alakult, hogy lázas volt a kisasszony és mikor kiderült, hogy KiGa helyett otthon leszünk kettesben egész héten, akkor megígértem neki, hogy amint lemegy a láza és kicsit jobban lesz majd megsütjük együtt a kedvenc banános muffinjait. Mondanom sem kell, hogy minden nap csak azt kérdezgette, hogy mikor sütünk már?! ♡
img763.jpg

Eljött a mi időnk, úgyhogy a főhősünk pizsiben felült a pultra és csoda csapatot alkotva elkészítettük a délutáni nasinkat.

Hozzávalók:

100g vaj
200g tejcsoki (ez a hivatalos recept, de mi nutellával csináltuk, hmmm)
250g liszt
3 nagy banán (500g)
1 citrom leve
2 tojás
2 tk. sütőpor
150g créme fraiche (az Aldiban biztosan kaptok)
100g cukor

Először is puha vajra van szükségünk, de ne olvasszátok teljesen folyós állagúra, csak puha krémes legyen. Majd a csokival hasonló a teendő és keverhetitek is össze a vajjal. Egy külön tálban keverjétek ki a cukrot és a tojásokat, aztán öntsétek a csokis masszához. Ezután hozzáadhatjátok a créme fraiche-t (Számomra ez akkor még teljesen ismeretlen hozzávaló volt. Leginkább a tejfölhöz tudnám hasonlítani, de annál kicsit hígabb, vagy a natúr joghurthoz, de annál azért sűrűbb. Ha választanom kellene valami alternatívát helyette, akkor a görög joghurtra voksolnék.)

A sütőporos lisztet jól dolgozzátok bele a masszába. Ennyi a tészta, már csak a plusz finomság része hiányzik.

A banánokat szeleteljétek fel, majd a kis köröket felezzétek el - de négybe is vághatjátok - tegyétek a masszába, nyomjátok rá a citrom levét és ha összekevertétek már foghatjátok is a muffintepsit.

Innen már csak a szokásos lépések vannak hátra: muffinpapír a formába - ha nem szilikonos a történet -, kanál a kézbe, tésztát a mélyedések háromnegyedéig tölteni.

Ja igen...és valakinek nem árt közben ellenőrizni is...

180°C-on 25 percig süssétek. Az első 20 percben ne nagyon nyissátok ki a sütőt, utána szabad a vásár és ellenőrizhetitek, hogy elkészült e már. 

Szeressétek!

M. , D. und L. ♡

picsart_1460670257120.jpgHappy nameday to you, Sweetie! ♡ 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diusmius.blog.hu/api/trackback/id/tr898589774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdösbanya 2016.04.15. 08:09:51

Annyiban segítenék az olvasóknak, hogy a creme fraiche helyett kiválóan megfelel a tejszínnel elkevert zsíros tejföl (pl. a 25 %-os zsírtartalmú Spar Premium) is.

dius_mius 2016.04.15. 08:11:20

@büdösbanya: De jó! Szuper tipp! Köszönöm szépen! :)

büdösbanya 2016.04.15. 08:31:12

A creme fraiche helyettesítését valóban nehéz eltalálni, ha az ember nem tudja beszerezni az eredetit. A Te javaslatod is nagyon jó (görög joghurt), azonban én a creme fraiche-t nem érzem annyira savanykásnak, a zsírtartalma viszont kicsit több kell, hogy legyen. Hosszas próbálkozások útján alakult ki ez a zsíros tejföl és némi tejszín kombináció, ami számomra bevált.

Ja, és a muffinrecept máris elmentve! Az a tervem, hogy a lányom iskolai anyák napi ünnepségén fogom meglepetésként feltálalni! :)
süti beállítások módosítása