A legédesebb emlékem Bécsből, mikor Maximmal együtt készítettük el ezt a muffin receptet. Azt hiszem ez volt az a pont, amikor végleg beloptam magam egy hároméves tündér szívébe...
Jó ötlet amúgy a gyerkőcöket is bevonni a sütésbe és ez a recept tényleg gyerekjáték. Nálunk úgy alakult, hogy lázas volt a kisasszony és mikor kiderült, hogy KiGa helyett otthon leszünk kettesben egész héten, akkor megígértem neki, hogy amint lemegy a láza és kicsit jobban lesz majd megsütjük együtt a kedvenc banános muffinjait. Mondanom sem kell, hogy minden nap csak azt kérdezgette, hogy mikor sütünk már?! ♡
Eljött a mi időnk, úgyhogy a főhősünk pizsiben felült a pultra és csoda csapatot alkotva elkészítettük a délutáni nasinkat.
Hozzávalók:
100g vaj
200g tejcsoki (ez a hivatalos recept, de mi nutellával csináltuk, hmmm)
250g liszt
3 nagy banán (500g)
1 citrom leve
2 tojás
2 tk. sütőpor
150g créme fraiche (az Aldiban biztosan kaptok)
100g cukor
Először is puha vajra van szükségünk, de ne olvasszátok teljesen folyós állagúra, csak puha krémes legyen. Majd a csokival hasonló a teendő és keverhetitek is össze a vajjal. Egy külön tálban keverjétek ki a cukrot és a tojásokat, aztán öntsétek a csokis masszához. Ezután hozzáadhatjátok a créme fraiche-t (Számomra ez akkor még teljesen ismeretlen hozzávaló volt. Leginkább a tejfölhöz tudnám hasonlítani, de annál kicsit hígabb, vagy a natúr joghurthoz, de annál azért sűrűbb. Ha választanom kellene valami alternatívát helyette, akkor a görög joghurtra voksolnék.)
A sütőporos lisztet jól dolgozzátok bele a masszába. Ennyi a tészta, már csak a plusz finomság része hiányzik.
A banánokat szeleteljétek fel, majd a kis köröket felezzétek el - de négybe is vághatjátok - tegyétek a masszába, nyomjátok rá a citrom levét és ha összekevertétek már foghatjátok is a muffintepsit.
Innen már csak a szokásos lépések vannak hátra: muffinpapír a formába - ha nem szilikonos a történet -, kanál a kézbe, tésztát a mélyedések háromnegyedéig tölteni.
Ja igen...és valakinek nem árt közben ellenőrizni is...
180°C-on 25 percig süssétek. Az első 20 percben ne nagyon nyissátok ki a sütőt, utána szabad a vásár és ellenőrizhetitek, hogy elkészült e már.
Szeressétek!
M. , D. und L. ♡
Happy nameday to you, Sweetie! ♡