Vannak napok, amikor nincs más opció, a szervezetem csak szénhidrátért kiált. Ilyenkor leginkább a TÉSZTA minden formában a mámor tárgya. Na de hiába fedeztem fel a város legjobb nachosos pizzáját - ami csak attól rám hint plusz 30 dekát, hogy rá gondolok - muszáj vagyok neki nemet mondani.
Ma eljutottam addig, hogy lemondjak a tésztáról, de a pizzáról nem tudtam.
Shame on me!
Azért megpróbáltam diétába illeszthetően abszolválni a dolgot, na meg jobban is esett a lelkemnek, hogy nem rendeltem kaját. Persze totál praktikus dolog ez meg minden, de én nem ilyen családból származom.
Tehát hipphopp cukkini alapú pizza lett a menü.
Hozzávalók:
35 dkg cukkini
2 db tojás
10 dkg zabliszt
só, bors, oregánó, pizza fűszer ésatöbbi
Cukkini a kézbe, megmosni és legyalulni egy tálba. Első lépés pipa.
A tojásokat a fűszerekkel együtt kell felverni majd öntsétek a cukkinire. Kutyuljátok össze és szórjátok bele a katyvaszba a zablisztet. Jól keverjétek össze és meg is van az alap.
Olívaolajjal lekent sütőpapírral béleljétek ki a tepsit, halmozzátok rá a tésztát és egyengessétek el a szimpatikus formában.
180°C-on süssétek 15 percig az egyik felét, majd egy trükkös fordítás után a másikat is. Ha már látszólag átsült akkor jöhet ki a sütőből és hagyjátok hűlni pár percig majd mehet rá minden kívánt feltét. Ezután kb még 10 perc a sütőben, amíg a sajt szépen megolvad/megpirul/bármi történik vele, amitől már szuperül fest a pizzátok.
Szeressétek!
D.